21 Maart 2018

Participatieve theatervoorstelling op tournée

Intussen schuimt de theatervoorstelling Vlaamse scholen af. De eerste reacties zijn alvast bijzonder lovend.

"Concreet, dynamisch en op maat van de leerlingen. Verschillende meningen komen tot uiting. Zowel goed voor ASO, TSO als BSO, vind ik."

De voorstelling gaat op een doorleefde manier een open dialoog aan met jongeren over vluchtelingen. Vier fantastische acteurs, elk met een eigen vluchtverleden, brengen eerst de voorstelling met een niet zo "happy end". Vervolgens vragen we de jongeren in het publiek hoe we de - op waargebeurde feiten - gebaseerde scènes kunnen veranderen zodat de afloop van het stuk rechtvaardiger is.

Leerlingen worden op het podium uitgenodigd om de verandering zelf uit te proberen in een improvisatie met de acteurs.

Intussen performden we op Moretus in Ekeren (19/1), op PISO in Tienen (29/1), op GO! Atheneum in Keerbergen (2/2), op Denise Gresiac in Berchem (9/2), op Peter en Paulus West in Oostende (23/2), op Sint-Aloysiuscollege in Menen (28/2) en op Athena Drie Hofsteden in Kortrijk (2/3). Nu staan het jeugdpastoraal West-Vlaanderen (24/3), VISO Campus Dr. Delbekestraat (20/4) en Campus Polenplein (9/5) in Roeselare, MSKA in Roeselare en het Stedelijk Lyceum in Antwerpen nog gepland.

De voorstelling kan ook volgend jaar tot april 2019 geboekt worden.