Veelgestelde vragen

De game

 1. Waar gaat de game over?
 2. Hoe kwam de game tot stand?
 3. Hoe lang duurt de game?
 4. Een online game, wat betekent dat?
 5. Waar moet de school voor zorgen?
 6. Wanneer kan de game gespeeld worden?
 7. Hoe verloopt een boeking?
 8. Kan u meer details geven omtrent de betaling?

De theaterworkshop

 1. Wat is de inhoud van deze theaterworkshop?
 2. Hoe kwam deze workshop tot stand?
 3. Kan u meer details geven omtrent de betaling?

De game

We hebben geprobeerd zoveel mogelijk informatie te bundelen. Mocht je op sommige vragen toch geen antwoord vinden, contacteer dan gerust de contactpersoon voor de game: Anna Kint via anna@idrops.be

 1. Waar gaat de game over?
  Denk je dat jouw smartphone van levensbelang is? Probeer je dan maar eens voor te stellen hoe belangrijk zo’n toestel is wanneer je vlucht voor je leven. Het is je enige connectie met je vertrouwde omgeving in bange tijden. Je enige lichtpunt in donkere gebergtes en de enige die je vertelt in welk land je je bevindt.
  Met de PeaceCraft game stap je in de schoenen én de smartphone van de Syrische Sara of de Afghaanse Mohammed, twee jonge vluchtelingen. Je beleeft zélf hun reis, van thuisland tot ons land, via de bekendste smartphone-apps: sms’jes, social media, berichtjes, foto’s, maps, enz. Als je batterij en je wifi het onderweg niet laten afweten, tenminste….

 2. Hoe kwam de game tot stand?
  !DROPS gaat als sociaal innovatieburo steeds op zoek gaat naar concrete oplossingen voor maatschappelijke uitdagingen. Altijd op maat en mensgericht. Voor ons is de (super)diversiteit in onze maatschappij een unieke kans om samen oplossingen te creëren voor de uitdagingen van vandaag en morgen. We benaderen dit thema vanuit verschillende (onverwachte) hoeken via projecten zoals GoodVibe (psycho-sociaal welzijn), Project AZO (ondernemerschap) en Studio Digital (digital skills).
  PeaceCraft kwam tot stand door een samenwerking met UM4P. De game en de theatervoorstelling zijn gebaseerd op verhalen van jonge vluchtelingen en werden gerealiseerd dankzij de expertise van beide partners.
  Voor de ontwikkeling van de game werkte !DROPS samen met de creatieve studio Poppins & Wayne. We organiseerden creatieve labs en design labs in het Rode Kruis opvangcentrum te Linkeroever in Antwerpen om er samen met jongeren te werken aan storylines en personages. De output van deze labs vormden de voedingsbodem voor Poppins & Wayne om de PeaceCraft game te ontwikkelen.

 3. Hoe lang duurt de game?
  Gelieve een lesuur te voorzien. Het spelen van de game zal ongeveer 30 minuten duren. Leerlingen spelen het spel individueel. Leerkrachten ontvangen bij hun aankoop begeleidend lesmateriaal ter ondersteuning van een voor- of nabespreking.

 4. Een online game, wat betekent dat?
  Om de game te spelen surf je naar www.peacecraft.be/degame. Op deze webpagina kan je de PeaceCraft game spelen. Je speelt de game individueel en kan kiezen tussen 2 personages: Sara en Mohammed. Om de game van start te laten gaan vul je je code in.

 5. Waar moet de school voor zorgen?
  Bij aankoop van de game ontvang je van ons een digitaal pakket met een gebruikerscode en lesmateriaal. Met de gebruikerscode kunnen leerlingen de game spelen op een computer, een smartphone of een tablet. Elke leerling heeft een toestel nodig om het spel te spelen alsook internetverbinding.

 6. Wanneer kan de game gespeeld worden?
  Bij aankoop ontvang je een digitaal pakket met daarin een online code. De code kan op eender welk moment gebruikt worden. Elke code is geldig voor een klas van max. 25 leerlingen en kan niet worden doorgegeven.

 7. Hoe verloopt een boeking?
  • Ga naar www.peacecraft.be/inschrijven
  • Geef aan hoeveel games je wenst aan te kopen (1 game per klas van max. 25 leerlingen)
  • Stuur het formulier door met de door jou ingevulde gegevens
  • Bedankt! We hebben nu de bestelling goed ontvangen, het PeaceCraft-secretariaat neemt zo snel mogelijk contact op voor bevestigingen stelt de facturatie op
  • Je betaalt vooraf
  • Je ontvangt jouw digitaal pakket met persoonlijke code en lesmateriaal.

 8. Kan u meer details geven omtrent de betaling?
  Na bestelling ontvangen jullie een factuur. De kostprijs van de game bedraagt €25 inclusief BTW.

Scholen in de provincie Antwerpen genieten van een gereduceerd tarief, nl €15 inclusief BTW, dankzij de tussenkomst van de provincie Antwerpen.


1.Wat is de inhoud van deze theaterworkshop?
Tijdens de workshop gaan de jongeren op theatrale manier aan de slag rond concrete conflictsituaties die ze meemaken omtrent de thematiek en maken we beelden van deze conflicten, alsook van de stereotypen die bestaan rond vluchtelingen.
Max aantal deelnemers per sessie = 25

 1. Hoe kwam de voorstelling tot stand?
  U Move 4 Peace (UM4P), de artistieke werking van Pax Christi Vlaanderen, werkte de afgelopen jaren via creatieve methoden met vluchtelingen en nieuwkomers in en buiten opvangcentra. in 2018 en het voorjaar van 2019 maakten we het PeaceCraft theaterstuk en brachten we de verhalen van deze jongeren naar de schoolbanken brengen. Deze workshop bouwt voort op deze expertise.

 2. Kan u meer details geven omtrent de betaling?
  We rekenen € 200 aan per dagdeel. Daarnaast rekenen we ook verplaatsingsonkosten aan. Die bedragen €0,4 per kilometer vanaf het vertrekadres op Pax Christi Vlaanderen, Italiëlei 98a, 2000 Antwerpen. De kilometers worden berekend aan de hand van Google Maps en het betreft één wagen met dakkoffer voor het vervoer van decor.
  Let wel! De invulling van het dagdeel laten we aan de opdrachtgever over. Het is dus mogelijk om één lange workshopsessie met een groep jongeren te delen, of meerdere kortere sessies met verschillende groepen. De workshop kan ook gecombineerd worden met de game. Voor meer informatie contacteer thomas@um4p.be