03 Januari 2017

Ready to kick-off!

Vlaanderen wordt gekenmerkt door een groeiende diversiteit. Migratie en integratie zijn centrale begrippen in onze huidige maatschappij. Met PeaceCraft - Play to Change willen !DROPS en U Move 4 Peace ontwikkelingseducatie meteen omzetten in een praktische oefening voor de realiteit. Hoe? Door middel van een interactieve game en een participatieve theatervoorstelling. Beide partners brengen hun expertise in en werken samen via verschillende creatieve workshops met jongeren in opvangcentra.

Interactieve game
!DROPS en Poppins & Wayne werken met de jongeren in creatieve labs en design labs aan de ontwikkeling van de game. De game zoomt in op de situatie in het thuisland van de jongeren en de route die ze hebben afgelegd naar België. Wie het spel speelt, wordt geconfronteerd met de keuzes waarmee ook de jongeren geworsteld hebben. De game wil op een laagdrempelige manier informeren en richt zich op ‘zelf ervaren’ wat jonge vluchtelingen effectief meegemaakt hebben.

Participatieve theatervoorstelling
UM4P creëert met de verhalen van de jongeren een participatieve theatervoorstelling. De acteurs zijn professionals met een migratie-achtergrond en zijn verbonden met Kunst Z, een organisatie voor acteurs en podiumkunstenaars van diverse origine. Zij kunnen de situatie letterlijk en figuurlijk belichamen. Het theaterstuk gaat over de moeilijke situaties waar deze jongeren hier in België tegenaan lopen. Integratie, samenleven met verschillende culturen, onzekerheid. Het publiek wordt actief betrokken tijdens de voorstelling en komt op het podium strategieën uittesten.