12 Oktober 2018

Brieven van leerlingen aan Mohammed en Sara

Wanneer leerlingen de game spelen en zich inleven in het personage van Sara of Mohammed, nodigen we hen uit om een brief te schrijven aan die personages.
Hier een aantal reacties die leerlingen schreven:

‘Liefst Sara

Ik ben zo blij dat je veilig bent aangekomen. Ik vind het heel jammer van je broer Youssef. Ik hoop dat Rami jou nog kan achterna reizen. Hopelijk voel je je thuis in België. Ik vond het super leerrijk maar ook wel spannend om jouw verhaal mee te volgen. Ben je vaak bang geweest? Vond je het jammer om de ring van je mama te verkopen? Zelf zou ik zoiets nooit kunnen verkopen. Was die boottocht niet gevaarlijk? Zelfs niet met reddingsvesten aan?
Ik wens je geel veel geluk en liefde toe in België. Hopelijk kan de rest van je familie je achterna reizen.

Vele groetjes,
CW.’

‘Beste Mohammed,

In heb net jouw verhaal gevolgd over je reis naar Brussel. In vond het zeer erg om te lezen. Je kwam in zoveel moeilijke en gevaarlijke situaties terecht. Zonder te weten of je eruit zou komen. Ik weet niet of ik het zelf zou durven. Ik zou de moed niet hebben om aan de reis te beginnen en zeker de durf niet. Ik hoop dat je in Brussel een mooi en nieuw leven kan starten. Ik ben benieuwd hoe het met je gaat. Post je nog eens iets op Friendsweb? Zo kan ik zien hoe het Belgische leven jou verloopt. Hou je sterk. Ik vraag me ook af of je Nadia en je mama nog vaak hoort? Jij en je broer zullen ze wel missen.

Nog veel succes
LV.’